Siste nytt fra HumbleBee Home Andalucia, desember 2013

Problemer med å lese dette nyhetsbrevet? Klikk her Del: Facebook  Twitter  Google Plus 
T: +34 952 11 18 69
M: +34 660 76 76 69
info@humblebeehome.com
Siste nytt fra HumbleBee Home Andalucia, desember 2013
Kjære familie og venner!

Da har vi julen foran oss igjen, det blir den 12. julen her i humleheimen for oss. Vinteren kom omsider hit også, men vi hadde flotte temperaturer helt frem til midten av november. Regn har vi hatt lite av, vi klager ikke over det vi, men det blir ikke grønn jul som vi pleier å ha. Åkrene rundt oss er sådd, men uten regn blir det dårlig med grønne spirer. Vi har vel aldri sett det så tørt før så langt ute i desember, men nå er det meldt litt regn, dessverre så faller det på julaften og 1. juledag, i hvert fall ifølge yr.no.

Vi har for første gang ingen gjester i hus til julefeiring i humleheimen – det er jo litt trist det. Vi har derfor takket ja til å feire julaften sammen med venner i Álora – det blir internasjonalt, norsk, kanadisk og engelsk, men maten blir norsk – skikkelig juleribbe! 1. juledag får vi norske venner på besøk til oss til en tradisjonell, god norsk julefrokost – og den skal vi nok få til å vare lenge utover dagen.
Vi har fått litt forsmak på jul allerede, Anette var en tur i Norge i november/desember og fikk med seg 2 pinnekjøttmiddager. Samtidig var Grethe på det årlige rakfisklag med norske venner på kysten her i Spania. For et par dager siden fikk vi servert deilig lutefisk i Álora hos vår Casanor familie, og så får vi jo da ribbe på julaften. Slett ikke dårlig dette.
Ettersom vi ikke har gjester i hus, så har julebaksten i år kun vært litt hvetebakst – og det ble gjort spesielt for at Casanor’s spansklærerinne skulle få en smakebit av boller med brunost. En av favorittene fra hennes Norgestur i vår.
En julestjerne har vi på bordet, men i en litt mindre variant enn de vi kan se i hagene – der er de store som trær og blomstrer fint og rødt nå til jul. Litt lite grønt på det eksemplaret vi fant til bildet, men fine er de.
Juletreet er på plass på torget i Álora, men med finanskrise så sparer de litt mere på belysningen i år enn de har gjort tidligere år. Her i humleheimen er det ennå ikke pyntet til jul, men kvisten på veggen skal nok få litt glitter og kuler på seg. Og når den fine marimekkoduken kommer på bordet med litt konglepynt – ja det blir det jul her også.
Vi fikk for noen dager siden et kraftig påfyll av den beste medisin mot forkjølelse også, en stor pose med grapefrukt, en med spiseappelsiner og en med juiceappelsiner. Tidligere har vi også fått både sitroner og mandariner. Sitrustrærne bugner av frukt for tiden, og det er utrolig hvor lenge frukten holder seg så lenge den henger på treet. Etter at man har plukket har den kortere levetid, men holder seg likevel lenge hvis den oppbevares kjølig.
En liten søt historie er vel passende nå før jul:
En søndagsmorgen i november da vi stod opp, fant vi en søt liten hund utenfor baderomsdøra. Han lå og krøllet seg sammen, frøs og var nokså redd. En av gjestene våre mente at han hadde hørt en bil i løpet av natten som stoppet opp og så kjørte videre igjen. Ergo, vi tror kanskje noen dumpet ham her hos oss – de har vel kanskje fått med seg at vi tok oss av Chiquita da hun dukket opp her hos oss for snart 3 år siden.

Vi tok ham med ned på et teppe på terrassen i baren slik at han i hvert fall skulle få litt solvarme. Han ville gjerne ha kos og spiste masse – han slukte tørrforet helt uten å tygge så vi fant det best å bløte det opp i litt varmt vann. Chiquita og Ranya var ikke videre interessert i ham, de forsøkte helst å ignorere ham, men likte ikke helt at han etter hvert fant frem til senga deres inne i baren – der liker gjerne de å sove om natten når det er kjølig og vind. Vi forsøkte å spørre rundt om noen var interessert i en søt liten hund, men er det noe det er nok av her i Andalucía, så er det vel det. Vi vurderte derfor å ta ham med oss til et mottak av hunder i Antequera slik at han kunne bli omplassert.

Skjebnen hans ville det nok anderledes, vi fikk lunsjbesøk av gode norske venner og naboer og etter en liten diskusjon på kammerset, så ringte de oss dagen etter og sa at de ville ha ham. Hugo, som han nå heter – hos oss ble han bare kalt guttebassen – har det som plommen i egget, med egen seng inne i stua foran peisen og får også sove innendørs enn så lenge. Han er ca. 6 måneder gammel og en ordentlig liten sjarmør. Vi har vært på besøk hos ham og tror nok så absolutt at vi ble gjenkjent. Det er jo litt hyggelig for oss også at vi fortsatt kan treffe ham av og til.
Vi får ellers se hva vi får med oss av aktiviteter i tiden fremover:
• Día de los Reyes, 5/6 januar. Her er det de Hellige Tre Konger som kommer med gaver til barna. Opptog i alle byer og landsbyer på kvelden den 5. I løpet av natten besøker så kongene alle barna og legger pakker under sengen.
• Januar/februar - da blomstrer mandeltrærne, et flott skue!
• 2. februar, Día de Candelaria, bålets dag. Da tennes det bål rundt omkring.
• Februar - Matanza (”slaktefest”) i Ardales. Landsbyfest hvor det serveres mat og drikke og med salgsboder hvor det selges lokale produkter.
• 28. februar, Andalucía´s dag.
• Mars – flamencosang på flamencoklubben i Álora hver lørdag.
Vi ønsker dere alle sammen en flott jul og vi håper at 2014 blir et godt år for oss alle sammen!!

Humlehilsen fra
Anette & Grethe
www.humblebeehome.com
skype-navn: anette.langfeldt64
Facebook: Posada HumbleBee Home
www.tripadvisor.com: Posada HumbleBee Home
HumbleBee Home - Lugar Laja Prieta Buzon No. 69, 29500 Álora Spania
Klikk her dersom du ikke lenger ønsker å motta dette nyhetsbrevet

Tjenesten er levert av Make Newsmail